POGOJI POSLOVANJA


Splošni pogoji spletne trgovine az-sport  so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).
S spletno trgovino az-sport (v nadaljevanju tudi »trgovina«) upravlja podjetje AZ SPORT d.o.o., Leskoškova cesta 10, 1000 Ljubljana, matična številka: 6361269000, davčna številka: SI46999043, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali az-sport.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine az-sport, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med az-sport trgovino in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnih mestih družbe az-sport.
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na prevzemnih mestih az-sport trgovine.

Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino az-sport prek elektronske pošte postane obiskovalec gost az-sport, s potrjeno registracijo v spletno trgovino pa postane član az-sport-a. Tako gost kot član (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini az-sport.

Obiskovalec lahko registracijo za člana opravi tako prek spleta kot prek mobilne aplikacije, enkratni vpis kot gost az-sport-a pa je omogočen samo prek spleta.
Ob registraciji v spletno trgovino kot član pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana az-sport-a nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na info@az-sport.si. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.
Nakup določenih artikov, ki so na zalogi na posameznem prevzemnem mestu AZ sport d.o.o., je mogoč tudi brez vpisa v spletno trgovino az-sport in sicer po redni ceni.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med az-sport in kupcem je v spletni trgovini az-sport sklenjena v trenutku, ko az-sport kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za az-sport kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.
Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku AZ-SPORT-a.

Izdaja računa

AZ-SPORT po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v samem paketu ali na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.


Omejitev odgovornosti

AZ-SPORT se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da az-sport ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo az-sport kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

AZ-SPORT ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. AZ SPORT mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. AZ-SPORT ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.
AZ-SPORT ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih az-sport v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.